“WOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAWWWWWWW”

Velkommen til Massnes Villmarksmuseum! Her går det vilt for seg, som du kan se! :)

Skulle du befinne deg på Vestlandet, og da nærmere bestemt 11 km. øst for Oppedal fergekai E39, vil jeg absolutt anbefale deg å stanse opp ved det unike villmarksmuseet i Massnes.

Godt gjemt, men med mang en skatt, finner du her et villmarkseldorado ved den vakre Sognefjorden.

“Sjefen sjøl”, Olav Fridtun, har stoppet ut svært mange av dyrene og fuglene du kan se i museet.

Ganske spennende, både for liten og stor, å få oppleve disse imponerende og fine dyrene på så nært hold!

Mange skoleklasser har tatt veien hit og fått en fin og lærerik dag, både innendørs og utendørs ved museet.

Utendørs er det nemlig en flott natursti langs fjorden, og her får de små grå bryne seg litt på div. spørsmål som dukker opp langs stien. Og på tavler langs løypa (som den du her kan se), er det mye verdifull informasjon å få!

Bildene yter ikke museet rettferdighet, for dette bør oppleves på nært hold. På tavlene under montrene, står det informasjon om dyrene, som står der utstilt.

Noen dyr er mer “hjemlige” og kjente……

….mens andre treffer vi heldigvis sjelden på i hverdagen!

Disse fuglene er utstoppet, men i mai og juni har du her en unik sjans til å oppleve ekte tiur- og orreleik, ettersom Olav også driver oppdrett av disse fuglene!

I denne stua er det blitt arrangert konfirmasjoner og andre festlige tilstelninger, og i sommersesongen er det også anledning til å kjøpe seg en kopp kaffe og noe å bite i.

Her sitter Olav i billettluka, som i tillegg til i sommermånedene, er åpen hele året etter avtale.  Han tar deg med rundt i museet og forteller og forklarer om disse dyrene som i alle år har vært hans store hobby!  Det Olav ikke vet om dem er sikkert ikke verdt å vite!  :)

Jeg lar meg imponere over den overveldende samlingen av dyr og fugler som befinner seg i dette spesielle museet. Første gang jeg var her, hadde Olav samlingen (som da var en del mindre!) i sin egen stue!! Og turistene strømmet på allerede dengang, noe som min kjære tante, som etterhvert ble Olavs frue ikke syntes var SÅ gøy!  Så etterhvert ble det bygd et skikkelig museum, hvor alle selvsagt er hjertelig velkommen!

Her var det jo noen kjente “fjes” også!

Mon tro om Olav selv vet hvor mange dyr han har i samlingen sin…..? Det må jeg spørre om neste gang, men at det er mange hundre, er det ingen tvil om!!

Og det er ikke bare dyr som står utstilt i museet, -her kan dere også se div. arbeidsredskaper fra “dengang da” i tillegg til mye annet fint og spennende!

Her er en link til siden deres på nettet  http://www.jensbua.no/massnes/index.html

Bildene i dette innlegget er det mamma som har lånt meg! Takk, mams!

GOD TUR OG FINT OPPHOLD, til de av dere som har sjansen til å dra hit!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende