Det er mye fristende som vokser her sør hvor jeg bor, og akkurat nå er det druene som henger fristende på rekke og rad, -vindruer! Jeg rekner med det blir druehøsting neste helg, når sukkerprosenten kommer opp i 20%, -foreløpig er den nemlig “bare” oppe i 18%……

Vi har ikke så mange rader med druer selv, men nok til at det blir rundt 100-120 liter kvitvin i kjelleren, noe som er meeeeeeeeeer enn nok for oss og også nok til å dele ut noen liter til venner og kjente!

På et av stedene hvor Goldy og jeg helst går turer, er det et endeløst hav av druer. Vinstokkene står på rekke og rad og det lukter så søtt og godt når vi går der forbi!  “Legg ut noen bilder av Goldy da”, var det en av mine bloggvenner som skrev i en kommentar i går, og det er klart det skal bli bilder av Goldy også! :D   Hun er jo min  aller, aller beste turkamerat og gode venn! :)

Blogg

Her ligger hun i hundegården sin og koser seg!

Bloggb

Her sammen med noen plommer og epler vi plukket inn for en ukes tid siden….

(Bra nå, Breiflabben?)

bloggdruehav

Her ser vi en del av drue-havet Goldy og jeg går forbi på våre turer, og også utsikten mot blokkene i Livade og gamle Izola i bakgrunnen.

Bloggdruer

Mange blir nok fristet til å smake på druene når de går forbi! Dette er nemlig et yndet område å legge turene sine både for to- og firbeinte. Rart, ikke sant? ;)

Bloggmassedruer

Det blir nok noen liter vin av dette når det skal presses! :)

BloggdruerB

Bloggblaadruer

Noen liker faktisk også rødvin, så også blå druer vokser det her!

Bloggventing

Goldy venter tålmodig på at matmor skal bli ferdig med å fotografere! “Kommer du snart, eller?”

Bloggbaking

Så kom vi heim og ettersom den endelig var litt overskyet denne dagen, satte jeg faktisk en sukker-kringle-deig! Det er ikke akkurat baking som står øverst på ønskelisten når gradestokken vipper godt over 30C, men nå bare måtte vi prøve ut denne herlige oppskriften som vi fikk fra mamma da vi var i Norge i sommer!

Bloggkringler

Og litt senere lå 50 varme, gode sukkerkringler klare til innhugg på kjøkkenbenken vår! Noen som vil smake??

Bloggmici

Ikke Mici i alle fall, -hun vil bare sove i det grønne gresset og nyte livet!  :D

 

3.9.2010

Ettersom flere har spurt etter oppskrifta på kringlene, legger jeg den inn her:

Sukkerkringler – ca 28 stk.

3 dl. melk
1 dl. kesam
1 pk. gjær (for søte deiger, hvis du har)
1 egg
3 ss sukker
100 romtemperert smør/marg.
1/4 ts. hornsalt
ca 11 dl. (660 gr.) hvetemel

-Varm melk og kesam til fingerlunkent.
-Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken.
- Tilsett resten av væsken og egget, sukker, salt og smør (i små klatter)
- Bland hornsalt og mel og sikt det i bakbollen.
- Elt alt til en smidig deig som slipper bollen.

1. Del deigen i to like store emner.
2. Trill hvert emne til lengder og del dem i 14 biter (hver ca 60 gr. tung)= 28 biter!
3. Trill disse små bitene til tynne pølser, ca 35 cm lange.
4. Form dem til små kringler.
5. Heves til dobbel størrelse.
6. Stekes ved 250C ca 6 min.
7. Avkjøles på rist.

Kringlene pensles med smeltet smør og dyppes i sukker el. strø sukker over.

Jeg lagde dobbel deig sist, og la en del i frysa! Kjekt å ha på luringa!
Kos deg!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende